mietin pitkään että pistänkö otsikoksi raa raa rapsutin vai rapu sanoo ryyps ryyps ryyps, enkä päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa, joten äh!

26.09.2014 - 16:10 / johmu.


rapu sanoo ryypsryypsryyyyyyyyyyps rapsu

Kategoria: valokuvia, vesivärit.3 vastausta - “mietin pitkään että pistänkö otsikoksi raa raa rapsutin vai rapu sanoo ryyps ryyps ryyps, enkä päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa, joten äh!”

 1. Maikki Kirjoittaa:

  Vau, en edes tiennyt, että Suomessa on tuonkin näköisiä rapuja! Luulin kaikkien olevan vain sellaisia pitkulaisia.

  Kävin heti Wikipediassa lukemassa lisää ravuista. Siellä sanotaan, että rapu vaihtaa kuorensa, jos se käy liian pieneksi. Ehkä nuokin on liian pieneksi jääneitä kuoria? (Nyt en saa päästäni mielikuvaa, jossa rapu tuskailee liian pienen kuorensa kanssa vähän niin kuin itse tuskailen farkkujen kanssa, hih!)

  Jättiravun kostoa odotellessa!

 2. Iida L Kirjoittaa:

  Hei! Miuta kiinostaa löytyivätkö nämä rapuset ihan täältä kotirannoilta Suomesta. Ne kun näyttävät taskuravuilta, joita ei täällä luonnonvaraisena löydy. Kyseessä on silloin vieraslaji jonka havainnoinnista olisi hyvä kertoa asiantutijoille. En ole ihan ykköstyttö kertomaan mistä sellaisen asiantuntijan löytäisi, mutta suosittelisin ottamaan yhteyttä vaikka Luonnonsuojeluliittoon (www.sll.fi), (kotisivuillaan lajihavainnoissa puhutaan näköjään vain kuukkeleista ja liito-oravista, mutta varmasti niitä kiinnostaisi rapulaisetkin).

  Toivon etten vaikuta kauhean tuimalta kun tälläisestä kirjoitan, anteeksi myös etten osaa neuvoa tämän tarkemmin.
  Piirrät todella kauniisti ja käyn silloin tällöin lukemassa postauksiasi.

  Kirpeän ihanaa, iloista syksyä siulle!

 3. johmu Kirjoittaa:

  @maikki: juu, ne oli vain kuoria! harmittaa rapujen puolesta kun ne joutuu olemaan ihan alasti ennen kuin ne tekee uuden kuoren :c toivottavasti jättirapu kostaa kaiken väärän mitä ne nakuparat joutuvat kokemaan!

  @iida: älä huoli, et vaikuta tuimalta! en ite ajatellut ollenkaan että pitäisi ilmoittaa näistä johonkin, kiitos neuvosta! ihastuttavanpihastuttavaa syksyä myös sinulle! c:

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Linkit

Kategoriat

johmujutut

Arkistot